Παραλαβή αυτοκινήτου

Το όχημα παραλαμβάνεται στις εγκαταστάσεις μας με ειδικά φορτηγά μεταφοράς αυτοκινήτων. Κατά τη στιγμή εισόδου του οχήματος στην εγκατάσταση εκδίδεται η Βεβαίωση Παραλαβής η οποία πιστοποιεί την εισαγωγή του οχήματος σε Επίσημο Κέντρο Απόσυρσης Αυτοκινήτων.

 1. Ζύγιση του οχήματος σε γεφυροπλάστιγγα: Το όχημα εισέρχεται στις εγκαταστάσεις μας και οδηγείται απευθείας προς ζύγιση σε γεφυροπλάστιγγα 80 τόνων. Η ζύγιση πραγματοποιείται για τον έλεγχο των εισερχόμενων ποσοτήτων και της δήλωσης τους στο ΥΠΕΚΑ.
 2. Καταγραφή των στοιχείων του οχήματος: Καταχωρούνται στο πληροφοριακό σύστημα της εταιρίας τα στοιχεία του οχήματος και του ιδιοκτήτη αυτού. Η διαχείριση των δεδομένων που συγκεντρώνονται είναι σύμφωνη με τις προδιαγραφές όπως ορίζονται από την οδηγία GDPR.
 3. Έλεγχος των δικαιολογητικών: Ελέγχεται η πληρότητα και η αυθεντικότητα των νομιμοποιητικών εγγράφων που προσκομίστηκαν προκειμένου να κατατεθούν στις σχετικές υπηρεσίες για την διεκπεραίωση της αποταξινόμησης του οχήματος.
 4. Φωτογράφηση οχήματος: Το όχημα φωτογραφίζεται και οι φωτογραφίες αποθηκεύονται με ασφάλεια στο πληροφοριακό σύστημα της εταιρίας.

Απορρύπανση αυτοκινήτου

Η απορρύπανση ενός αυτοκινήτου ορίζεται ως η διαδικασία αφαίρεσης όλων των επιβλαβών για το περιβάλλον μερών του και η αποστράγγιση των επικίνδυνων υγρών του για την περαιρετέρω κατεύθυνση τους προς τα επιμέρους συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης.

Για την απορρύπανση των οχημάτων χρησιμοποιούνται αντιρυπαντικές τεχνολογίες τελευταίας τεχνολογίας οι οποίες επιτυγχάνουν ποσοστά ανακύκλωσης υψηλότερα του 98% της μάζας ενός οχήματος.

 1. Αφαίρεση καταλύτη: Οι καταλύτες περιέχουν πολύτιμα μέταλλα όπως είναι η πλατίνα, το παλλάδιο και το ρόδιο. Ο καταλύτης αφαιρείται από το όχημα με τη χρήση χειροκίνητου υδραυλικού ψαλιδιού.
 2. Απομάκρυνση μπαταρίας: Ο ηλεκτρικός συσσωρευτής περιέχει μόλυβδο, πλαστικό και άλλα. Απομακρύνεται με ευκολία με χειροκίνητο τρόπο κάτω από το καπό του οχήματος.
 3. Απομάκρυνση ελαστικών: Για την απομάκρυνση των ελαστικών αφαιρούνται οι ρόδες οι οποίες εν συνεχεία οδηγούνται προς ξεμοντάρισμα για το διαχωρισμό του ελαστικού από την μεταλλική ζάντα.
 4. Απομάκρυνση παρμπρίζ: Η αφαίρεση του εμπρός και πίσω παρμπρίζ πραγματοποιείται με την ασφαλή κοπή τους με ειδικό πριόνι.
 5. Απομάκρυνση ρεζερβουάρ: Το πλαστικό ρεζερβουάρ απομακρύνεται για να οδηγηθεί προς περαιτέρω διαχείριση από τη βιομηχανία πλαστικών.
 6. Αποστράγγιση επικίνδυνων υγρών: Τα υγρά φρένων, τα υγρά κλιματιστικού και τα ψυκτικά υγρά αποτελούν επικίνδυνες για το περιβάλλον ουσίες. Αποστραγγίζονται με ειδικά φίλτρα και οδηγούνται σε εξειδικευμένες εταιρίες για την περαιτέρω αξιοποίηση τους.
 7. Αφαίρεση ελαίων κινητήρα: Τα λάδια του κινητήρα αποστραγγίζονται και οδηγούνται στην βιομηχανία πετρελαιοειδών για διύλιση και περαιτέρω επεξεργασία.
 8. Αφαίρεση φίλτρων λαδιού: Τα φίλτρα λαδιού αποτελούν κίνδυνο για το περιβάλλον. Αφαιρούνται από τον κινητήρα και οδηγούνται προς περαιτέρω αξιοποίησης σε αδειοδοτημένες μονάδες.
 9. Απενεργοποίηση αερόσακων: Η απενεργοποίηση των αερόσακων γίνεται με τη χρήση ειδικής συσκευής. Η απομάκρυνση τους είναι επιτακτική για την αποφυγή τυχόν εκρήξεων στα περαιτέρω στάδια επεξεργασίας του ανακυκλωμένου οχήματος.

Διάλυση αυτοκινήτου

Μετά την απορρύπανση του οχήματος, ακολουθεί η ανάκτηση των χρήσιμων ανταλλακτικών και εξαρτημάτων. Τα εξαρτήματα αυτά επιστρέφουν στο ρεύμα της αγοράς ως μεταχειρισμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

Το κουφάρι του οχήματος και τα υπόλοιπα συστατικά του στοιχεία, απαλλαγμένα από τις επικίνδυνες για το περιβάλλον ουσίες, οδηγούνται προς τεμαχισμό και περαιτέρω επεξεργασία στις τοπικές χαλυβουργίες.

Έχετε κάποιο αυτοκίνητο για απόσυρση;

Πείτε μας λίγα λόγια για το αυτοκίνητο σας και ενημερωθείτε για τη διαδικασία και το όφελος σας από την απόσυρση.
ΠΑΡΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ